Act: Ontwikkeling van mens en organisatie man met vliegtuig in wit overhemd symbool ontwikkeling

Training | Opleiding | Coaching | Masterclasses | Workshop(s) | Interim (management)

Het plan van aanpak uit de vorige fase (Change) dient als vertrekpunt in de fase Act, waarin een concreet verbeterplan wordt ontwikkeld en uitgevoerd. Op basis van de te ontwikkelen individuele- en teamcompetenties in relatie tot organisatiedoelstellingen, gaan we aan de slag met een praktisch verbeterprogramma en passende werkvormen.

– Trainen werkt niet … tenzij je het werkelijk vanuit een strategische context initieert en het bijbehorende gedrag borgt.

– In samenwerking met één van onze strategische partners zijn wij in staat om erkende en gecertificeerde diplomagerichte MBO-trajecten aan te bieden. Opdrachtgevers kunnen in aanmerking komen voor subsidie volgens Subsidieregeling Praktijkleren.

– Op diverse deelgebieden passen wij (personal) coaching toe, team coaching, teameffectiviteit of zelfs individuele coaching voor ondernemers, managers en directieleden. Bijvoorbeeld als sparringpartner, spiegel of coach.

– Onze masterclasses en workshops worden altijd op maat gemaakt en zijn afgestemd op de ontwikkeling en leerdoelen van de deelnemers.Onze masterclasses en workshops zijn een combinatie van theorie en praktijk, waardoor het geleerde direct kan worden toegepast.

– Heb je een vacature die je tijdelijk wil invullen met een vakvolwassen professional? Of wil je hulp en/of advies om opnieuw je positie te bepalen om te beoordelen wat voor jou de juiste vervolgstap is? Wij helpen je graag met deze analyse, het invullen van de (tijdelijke) vacature, het concreet maken van de hulpvraag en indien gewenst, het uitvoeren en implementeren van de gewenste of noodzakelijke veranderingen.

Wij werken doelgericht, efficiënt, binnen het budget én de beschikbare capaciteit. Wij leveren aantoonbaar en duurzaam rendement!