Rabobank

Rabobank

Rabobank De Kempen, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Rabobank Dommelstreek

 

De Rabobank De Kempen Academy werd ter sprake gebracht door mijn account manager van de Rabobank. Volgens zijn zeggen werden een aantal ondernemers benaderd die “anders” waren dan de vele andere ondernemers van de bank. Na de informatie bijeenkomst was ik nog steeds een beetje sceptisch, Academy klinkt nogal zwaarwichtig….. Maar ik besloot het toch maar eens te gaan doen, wellicht zou het me wat andere inzichten geven of ideeën opleveren.

Na de eerste paar bijeenkomsten, en kennis gemaakt te hebben met de andere deelnemers, bleek toch dat we heel eerlijk en open naar elkaar konden zijn. Dan zie je toch wel dat veel ondernemers met gelijkwaardige problemen en vraagstukken zitten. De sessies zijn goed opgebouwd en worden luchtig maar goed gebracht, zodat alle deelnemers er goed bij betrokken worden. De sessies met de gast docenten waren een prettige afwisseling, af en toe moesten we toch wat stevige “kost” verwerken. Bij alle deelnemers hebben we op het bedrijf een bijeenkomst gehad, hierdoor kon iedereen een nog beter beeld krijgen van de collega deelnemer.

Als ik terug kijk op de Academy heeft het mij enorm veel extra gereedschap gegeven, om allerlei zaken anders en beter te bekijken, maar zeker te beoordelen. Ook de adviezen en opmerkingen van de collega ondernemers zetten je wel aan het denken. Bijvoorbeeld, iets wat ik zag als een bedreiging, zagen collega’s juist als een uitdaging.

Uiteindelijk brengt het onze ondernemingen naar een hoger “level”, door veel zaken die wel in het hoofd van de ondernemer zaten, op papier te krijgen. Het papier geeft je de mogelijkheid om het te delen met je medewerkers, zodat iedereen naar het juiste doel kan streven.

Natuurlijk roept iedereen dat ze wel weten waar ze over vijf jaar staan en wat hun kernwaarden zijn, maar als ze het op moeten schrijven blijft het papier bij vele leeg…..

Stefan Wouters, oud-deelnemer Rabobank De Kempen Academy